Monday, August 18, 2008

Monica Green och censuren

Monica Green är en socialdemokratisk riksdagledamot som bloggar. Kul va? Jag tycker i alla fall det. Nätet är så härligt på det sättet att man kan ställa raka frågor till folk. När man ser på tv får man bara knyta näven i fickan och gnissla lite med tänderna när politiker hittar på egna sanningar, ljuger och bluffar.

Men denna Monica är modig och vågar ta en fri debatt, eller? Hon har ju en blogg man kan kommentera på. Nej, så lätt är det inte. Monica ägnar sig nämligen åt censur, och låter bara önskvärda kommentarer komma fram på hennes blogg. Bekvämt! Men det var knappast förvånande. Man hittar inte fri debatt på socialistiska sidor på nätet. Nätet år en sån där bra plats där man kan urskilja vilka argument som är bra. De bästa argumenten är de som klarar fri och kritisk granskning, och det är därför socialdemokrater inte gillar yttrandefrihet någe vidare.

2 comments:

Per-Olof Samuelsson said...

Inte för att jag gillar socialdemokratiska politiker, men kalla det inte "censur" ifall en bloggare städar bland kommentarerna. Det är den bloggandes ensak.

(Försåvitt nu inte Monica Greens blogg är skattefinansierad, förstås...)

Anonymous said...

Men att Qarlsson började moderera kommentarerna är inte censur, det är tvärtom befogat? Jävla idiot.