Monday, September 18, 2006

Sverigedemokrater - Socialdemokrater utan invandrare

Sverigedemokraterna är snart i Riksdagen. De är nu representerade i nästan samtliga kommuner i södra Sverige. Jag har inte riktigt koll ännu om hur många procent av rösterna de fick till Riksdagen (det har inte kommit upp på deras hemsida), men jag hörde något på TV att det var omkring 3 %.

Är någon förvånad? Folk får hela tiden höra att pengarna inte räcker till deras skola, vård eller omsorg, och där springer en massa invandrare runt och förkovrar sig i bidrag, jobbar svart och begår brott (de är i alla fall som grupp överrepresenterade i brottsstatistiken). Klart att folk blir arga!

Ilskan är dessvärre missriktad. Om jag var utlänning i något land med någon galen diktator och fick höra att det fanns ett litet land i norr med fin natur, rent vatten, och ett folk som var villiga att ge mig en massa pengar, ny lägenhet, TV, utbildning, bidrag för att starta en restaurang, bidrag för att åka hem och hälsa på kompisar i hemlandet lite då och då, så skulle jag komma rusande hit. Vem är det egentligen vi borde uppröra oss över, de konfiskerar våra skattepengar och ger dem till invandrare eller invandrarna som bara accepterat erbjudandet?

Vad tror ni skulle hända om vi välkomnade alla som kom hit fast inte gav dem några skattepengar?

Bör man inte då vara arg på att de begår brott i vårat land? Det kan vi väl i alla fall inte acceptera? För det första begår inte gruppen invandrare några brott, lika lite som gruppen män våldtar någon kvinna i en park. Det är alltid individer som begår brott, och det spelar ingen roll vilka egenskaper dessa individer har, om de t. ex. är invandrare eller män. Och det är alltid en minoritet av gruppen som begår dessa brott. Är det någon som tycker att man bör straffa en hel grupp för det som en minoritet har gjort? De har ju inte ens begärt att få vara medlemmar av just den gruppen. Jag vill då inte bli straffad varje gång en man våldtar en kvinna.

Sverigedemokraterna är ungefär Socialdemokrater som tror att en stor stat med en massa bidrag och regleringar skulle fungera alldeles utmärkt om man bara slängde ut alla invandrare. De har naturligtvis fel. Ju enklare och billigare man gör det för folk att bilda företag och driva dem efter eget kynne, desto mer blir skapat. Och ju mer vi skapar, desto fler måste vi anställa, och ju fler vi anställer, desto mer köpkraft kommer ut i form av nya löner och så får vi ännu mer efterfrågt, vilket medför av vi behöver skapa ännu mer, och anställa ännu mer... Ja, ni förstår säkert. Därför är samtliga arbetsmarknadsregleringar, skatter och avgifter bromsklossar för ett vitalt näringsliv.

En miljon människor i arbetsför ålder går inte till arbetet en vanlig dag. Det är vad socialdemokratisk politik har skapat. Är det då en bra idé att prova invandringsfri socialdemokrati? Om inte det fungerar, bör vi kanske prova socialdemokrati utan hjälmtvång för mopedister? Hur vore det om vi gav upp det där med socialdemokrati?

No comments: