Monday, October 09, 2006

Så farligt var det väl inte?

Alltså det här med att publicera lite teckningar på profeten Muhammed? Har inte folk något bättre att uppröra sig över?Jag vet, det är inte direkt nyheter, fast det var inte förrän inatt jag började bry mig om det. Jag kunde inte sova och ägnade därför en del av natten åt att uppröra mig över västerländsk flathet. Det sprängs, mördas och förtrycks i denne profets namn, och så får man inte ens göra sig lustig över honom.


Man kan alltså inte direkt säga att dessa rabiata anhängare har ett rent samvete, och man kan tycka att de borde ta i tu med viktigare problem innan de attackerar seriebranschen.Vi som inte har någon tro kanske tycker att folk som är för ivriga att komma till det där nästa livet beter sig lite väl illa för att förtjäna vår respekt.Och om de nu skulle uppröra sig så kan de ju göra det som civiliserade människor och klaga som vuxna människor istället för att börja hota och vandalisera.Fast dessa rabiata muslimer tycks ha fått en permanent amnesti från oss förstående västerlänningar. Just de får tydligen bete sig hur som helst, och vi ska anpassa oss efter deras önskan.
Det spelar ingen roll i sammanhanget om vilken profet som verkligen har rätt.Jag har i alla fall, efter noga övervägande, beslutat mig för att publicera denna bild:Varför? För att jag blir irriterad över människor som viker sig för våldsmänniskor. För att jag blir upprörd över ryggradslöshet. Vi har all rätt i världen att göra oss lustiga över deras profet, och jag utmanar er andra att presentera något som gör att vi bör visa rabiata trosanhängare någon respekt.

För övrigt så handlar nog det nog trots allt inte om några harmlösa teckningar.

Fast det är inte alla som har uppfattat det.

2 comments:

Wolfenstein said...

Var hittade du den här bilden?

http://photos1.blogger.com/blogger/1032/3820/400/muhammed.png

Jag vill ha den högupplöst!!

Jurgen Hochmuth said...

Jag vet inte var den är ifrån. Jag satt helt planlöst och googlade efter bilder och sparade de jag tyckte såg kul ut.