Monday, October 16, 2006

Svinen vann


Så då avgår Fia, den enda ljusstrimma av hopp som friheten haft på länge. Hon ville oss väl men dukade under för hatet. Det handlade aldrig om någon larvig TV-licens. För i så fall finns det gott om andra kandidater som inte heller har betalat den. Hennes brott var mot jantelagen, dvs. hon ville att vi som jobbar skulle få behålla mer av våra pengar. Men det var tydligen för mycket för den svenska avundsjukan. Vi som jobbar får ju behålla nästan hälften (efter arbetsgivaravgifter och inkomstskatt) av det vi tjänar, och kan för de pengarna köpa saker vars värde ofta uppgår ända till 80% av sitt pris (efter moms). Det räcker!

Den avgående kulturministern är också polisanmäld av bl.a. Lars Lindberg, vd för Sveriges Radio, för sin uteblivna TV-licens och för att hon anlitat svart hemhjälp. Från SVT's hemsida:

Radiotjänsts vd Lars Lindberg säger till TT att företaget bara tog sitt ansvar när beslutet att polisanmäla Cecilia Stegö Chilò och två andra ministrar fattades.

-Vi gör ju aldrig några andra överväganden, politiska eller vem det är. Vi tittar på vad lagen säger, vad vår skyldighet är, säger Lindberg.
Sure. Och kulturministern, det stora hotet mot public service, och två andra moderater var de enda som hittades ur hela riksdagen? Ett tips kan annars vara att titta på de bifogade länkarna över alla de andra som heller inte betalat sin TV-licens. Hur vore det t.ex. med en polisanälan av Ibrahim Baylan (s), Phia Andersson (s), Patrik Björck (s), Torbjörn Björklund (v), Roland Bäckman (s), osv. osv?

Hennes pressmeddelande
Moderater som tyckte det var bra, riktigt eller oundvikligt att hon avgick (OBS! magvändande artikel)
Sossars korkade påpekanden i fallet

2 comments:

Anonymous said...

Bara en kommentar.
man kan inte dra slutsatsen att alla de riksdagsledamöter som enligt listan inte betalar TV-licens smiter från avgiften. TV-licensen kan stå på någon annan i hushållet.....

Micke
Som betalat licens sedan 1984

Jurgen Hochmuth said...

Det har du rätt i, jag gjorde det lite för enkelt för mig själv. Fast poängen med att polisanäla selektivt efter partitillhörighet gäller fortfarande.